Däck och Hjul

Proffs på däck

Vi är din däckspecialist och ingår i Sveriges största däckkedja. Dina däck är en av de absolut viktigaste säkerhetskomponenterna på din bil. Att välja däck är inte det lättaste, det finns många olika modeller och det är mycket som påverkar vilket däck som passar just dig och din körning. Vi kan hjälpa dig med däck till de flesta bilmärken med vårt breda sortiment från Pirelli, Michelin, Nokian, Goodyear och BF Goodrich.


Boka hjulskifte >  Däck till din Volvo >

Hjulskifte 320:-

Vi hjälper dig att montera hjulen snabbt och säkert. Varför inte passa på i samband med servicen? (Priset gäller med Volvokort, Renaultkort eller Carpaykort, ord pris 340:-).

Vissa bilar behöver få däcktrycksövervakningen (TPMS) kalibrerad med en inkopplad dator. Om det behövs tillkommer 99:- i samband med hjulskiftet.

Däckhotell 795:-/säsong

Du har möjlighet att förvara dina hjul på vårt däckhotell, vilket sparar tid, arbete och utrymme för dig som kund. Under vistelsen tvättas, kontrolleras och förvaras däcken svalt. Dina hjul är även försäkrade och vi gör alltid en besiktning av deras säkerhetsnivå och informerar dig om de behöver bytas. Maskintvätt av däck och fälg, montering, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår. (Priset gäller med Volvokort, Renaultkort eller Carpaykort, ord pris 895:-).

Automatisk inkallelse för hjulskifte
Fr.o.m hösten 2021 kommer alla kunder på vårt däckhotell få en inkallelse via sms eller e-post med en föreslagen tid för hjulskifte. Denna tid måste bekräftas och kan även bytas vid behov på samma sida. Om inte tiden blir bekräftad inom 3 dagar tas bokningen bort.

Vissa bilar behöver få däcktrycksövervakningen (TPMS) kalibrerad med en inkopplad dator. Om det behövs tillkommer 99:- i samband med hjulskiftet.

Däck

Hjulinställning 1095:-

Hjulinställning görs för att säkerställa att fordonets hjul ställs i optimal position, enligt biltillverkarens specifikationer. (Pris gäller personbil med Volvo-, Renault- eller Carpaykort. Ord. pris 1300:-).

Dina fördelar
Man undviker snedslitage, minskar bränsleförbrukning och med regelbunden hjulinställning sparar man även pengar.

När behöver du en hjulinställning?
- När ratten sitter snett när du kör rakt fram

- När bilen vill dra åt höger eller vänster
- När bilen känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan
- Efter en påkörd trottoarkant, ojämnheter eller håligheter i vägen
- Om bilen har varit på verkstad där man har bytt ut delar
- Om däcken slits onormalt

Service som ingår
- Hjulinställningsprotokoll + justering

- Däckstatuskontroll
- Däcktryckskontroll (rätt lufttryck)

Tillägg/säljs separat
- Hjulbalansering

- Övrigt servicearbete samt reservdelar

Husbilar
Vi utför även hjulinställning på husbilar med max hjulbas 4350mm.

Mönsterdjup

Däckets mönsterdjup är avgörande för däckets prestanda. Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäcket och 3 mm på vinterdäcket. Det är viktigt att känna till att risken för vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken kommer ner till 3 mm och 4 mm på vinterdäcken. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana.

Vinterdäck

Vinterdäck

Ditt fordon ska ha vinterdäck 1 december - 31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria och ska vara särskilt framtagna för vinterkörning.

Definitionen av vinterväglag
Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Dubbdäck 1 oktober - 15 april
Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober - 15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Mönsterdjup för personbilar och lätta fordon
Mönsterdjupet för vinterdäck ska vara minst 3 millimeter.

Läs mer på Transportstyrelsen >

Däcktryckskalibrering - TPMS

Har du fått felmeddelande vid hjulskifte? Efter att du har bytt däck kan ett felmeddelande visas i displayen. Om det dyker upp behöver du genomföra en kalibrering av däcktrycksövervakningssystemet TPMS.

Så här gör du på Volvo med liten Sensus-skärm.

Så här gör du på Volvo med stor Sensus-skärm.

Däckleverantörer

Pirelli     Michelin     Nokian     BVGoodrich    

Upp till toppen

Göinge Bil AB

Telefon: 0451-436 00
Epost info@goingebil.se

Orgnr: 556268-9181
Bankgiro: 270-1175

Våra anläggningar

Hässleholm
Osby
Markaryd
Älmhult

Våra bilmärken

Volvo
Renault
Dacia