Däck och Hjul

Proffs på däck

Vi är din däckspecialist och ingår i Sveriges största däckkedja. Dina däck är en av de absolut viktigaste säkerhetskomponenterna på din bil. Att välja däck är inte det lättaste, det finns många olika modeller och det är mycket som påverkar vilket däck som passar just dig och din körning. Vi kan hjälpa dig med däck till de flesta bilmärken med vårt breda sortiment från Pirelli, Michelin, Nokian och BF Goodrich.

Boka hjulskifte >  Hitta däck till din Volvo >

Däckhotell

Du har möjlighet att förvara dina hjul på vårt däckhotell, vilket sparar tid, arbete och utrymme för dig som kund. Under vistelsen tvättas, kontrolleras och förvaras däcken svalt så att de är utvilade och redo för kommande säsong. Dina hjul är även försäkrade och vi gör alltid en besiktning av deras säkerhetsnivå och informerar dig om de behöver bytas.

Däck

Däck

Hjulinställning

Vi utför även 4-hjulsmätning (hjulinställning) och justerar bilen så den spårar rätt och undviker onödigt slitage och säkerställer rätt köregenskaper. Självklart kan du som vanligt dela upp kostnaden på 4 månader räntefritt med Volvokort.

Vinterdäck

Ditt fordon ska ha vinterdäck 1 december - 31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. De ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M och S.

Definitionen av vinterväglag
Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Dubbdäck 1 oktober - 15 april
Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober - 15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Mönsterdjup för personbilar och lätta fordon
Mönsterdjupet för vinterdäck ska vara minst 3 millimeter.

Läs mer på Transportstyrelsen >

Vinterdäck

Däckleverantörer

Pirelli     Michelin     Nokian     BVGoodrich

Upp till toppen

Göinge Bil AB

Telefon: 0451-436 00
Epost info@goingebil.se

Orgnr: 556268-9181
Bankgiro: 270-1175

Våra anläggningar

Hässleholm
Osby
Markaryd
Älmhult

Våra bilmärken

Volvo
Renault
Dacia