Däck och hjul

Vi är din däckspecialist och ingår i Sveriges största däckkedja. Dina däck är en av de absolut viktigaste säkerhetskomponenterna på din bil. Att välja däck är inte det lättaste, det finns många olika modeller och det är mycket som påverkar vilket däck som passar just dig och din körning.

Hjulskifte 320:-

Vi hjälper dig att montera hjulen snabbt och säkert. Varför inte passa på i samband med servicen? (Priset gäller Carpaykort, ord pris 340:-).

Vissa bilar behöver få däcktrycksövervakningen (TPMS) kalibrerad med en inkopplad dator. Om det behövs tillkommer 99:- i samband med hjulskiftet.

Däckhotell 795:-/säsong

Du har möjlighet att förvara dina hjul på vårt däckhotell, vilket sparar tid, arbete och utrymme för dig som kund. Under vistelsen tvättas, kontrolleras och förvaras däcken svalt. Dina hjul är även försäkrade och vi gör alltid en besiktning av deras säkerhetsnivå och informerar dig om de behöver bytas. Maskintvätt av däck och fälg, hjulskifte, kontroll av mönsterdjup och lufttryck ingår. (Priset gäller med Carpaykort, ord pris 895:-).

Automatisk inkallelse för hjulskifte
Är man kund på vårt däckhotell får man en inkallelse via sms eller e-post med en föreslagen tid för hjulskifte. Denna tid bekräftas eller byts vid behov.

Vissa bilar behöver få däcktrycksövervakningen (TPMS) kalibrerad med en inkopplad dator. Om det behövs tillkommer 99:- i samband med hjulskiftet.

Hjulinställning 1095:-

Hjulinställning görs för att säkerställa att fordonets hjul ställs i optimal position, enligt biltillverkarens specifikationer. (Pris gäller personbil med Carpaykort. Ord. pris 1300:-).

Dina fördelar
Man undviker snedslitage, minskar bränsleförbrukning och med regelbunden hjulinställning sparar man även pengar.

När behöver du en hjulinställning?
När ratten sitter snett när du kör rakt fram
När bilen vill dra åt höger eller vänster
När bilen känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan
Efter en påkörd trottoarkant, ojämnheter eller håligheter i vägen
Om bilen har varit på verkstad där man har bytt ut delar
Om däcken slits onormalt

Service som ingår
Hjulinställningsprotokoll + justering
Däckstatuskontroll
Däcktryckskontroll (rätt lufttryck)

Tillägg/säljs separat
Hjulbalansering
Övrigt servicearbete samt reservdelar

Husbilar
Vi utför även hjulinställning på husbilar med max hjulbas 4350mm.

Mönsterdjup

Däckets mönsterdjup är avgörande för däckets prestanda. Lagen kräver minst 1,6 mm på sommardäcket och 3 mm på vinterdäcket. Det är viktigt att känna till att risken för vattenplaning ökar dramatiskt när mönstret på sommardäcken kommer ner till 3 mm och 4 mm på vinterdäcken. Detsamma gäller bromsförmågan på våt vägbana.

Vinterdäck

Ditt fordon ska ha vinterdäck 1 december - 31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. De ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M och S.

Definitionen av vinterväglag
Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Dubbdäck 1 oktober - 15 april
Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober - 15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Mönsterdjup för personbilar och lätta fordon
Mönsterdjupet för vinterdäck ska vara minst 3 millimeter.

NYHET: Digital däckshop

I vår digital däckshop kan du enkelt beställa dina däck online, oavsett bilmärke. Skriv bara in ditt registreringsnummer så får du upp flera förslag på däck som passar just din bil. Välj till vilken av våra anläggningar du vill ha leveransen och sedan bara beställ.

Däcktryckskalibrering - TPMS

Har du fått felmeddelande vid hjulskifte? Efter att du har bytt däck kan ett felmeddelande visas i displayen. Om det dyker upp behöver du genomföra en kalibrering av däcktrycksövervakningssystemet TPMS.

Våra däckleverantörer

Vi kan hjälpa dig med däck till de flesta bilmärken med vårt breda sortiment från Pirelli, Michelin, Nokian, BF Goodrich och Goodyear.

Kontakta oss för mer info och bokning:

Hässleholm 010-1670870

Osby 010-1670880

Markaryd 010-1670890

Älmhult 010-1670910

Vi jobbar på däckverkstaden i Hässleholm

Dennis Cordt
Dennis Cordt
Däcktekniker
Göinge Bil AB Hässleholm
Emil Lindberg
Emil Lindberg
Däcktekniker
Göinge Bil AB Hässleholm
Lars Ekholm
Lars Ekholm
Däckansvarig
Göinge Bil AB Hässleholm