Pressmeddelande

Göinge Bil Invest har förvärvat majoriteten av aktierna i bilbolagen i Kinch Holding AB.

Genom förvärvet kommer Göinge Bil Invest AB utöka sitt Toyota återförsäljare-nätverk med driftorterna Helsingborg, Höör, Landskrona, Munka-Ljungby och Örkelljunga. I förvärvet ingår även märket Lexus.

Parterna meddelade idag att de undertecknat avtalet gällande Göinge Bil Invest förvärv av majoriteten av aktierna i bilbolagen i Kinch Holding AB. Förvärvet omfattar företagets samtliga verksamheter inom bilförsäljning, verkstadstjänster, karosseri, reservdelar och tillbehör.

Bilbolagen består av Bilhallen Höör AB, Bilprisma i Nordväst Skåne AB, Kinch Bil AB, Bilprisma Aktiebolag samt Örkelljunga Bilverkstad AB. Bolagen är Toyota och Lexus-återförsäljare med fullserviceanläggningar för försäljning och service i Helsingborg, Höör, Landskrona, Munka-Ljungby och Örkelljunga och har en omsättning på ca 800 mkr med ca 75 anställda.

Göinge Bil Invest är sedan tidigare via bolagen Bilhallen Hässleholm AB och Svensson & H Bil i Växjö AB Toyota återförsäljare på orterna Hässleholm, Ljungby samt Växjö. En stark position som ytterligare förstärks efter förvärvet.

Affären kommer att vara föremål för granskning av konkurrensverket och förväntas vara slutförd i början på juli 2024.

- Jag vill välkomna Kinch Holdings bilbolag och deras anställda till Göinge Bil-familjen. Med dem utökar vi vår närvaro i mellersta och nordvästra Skåne, utöver den starka position vi har i Norra Skåne och Småland. Vi är mycket glada över att ytterligare kunna utveckla vår strategiska plan för Göinge Bil koncernen ihop med Toyota och Lexus. Vi tillsammans blir ett starkt team för att leverera ett mervärde för kunder, medarbetare och aktieägare. Kommenterar Kennet Karjalainen, VD Göinge Bil-koncernen.

- För Toyota och Lexus, alla medarbetare och våra kunder är jag övertygad om att denna affär är det bästa som kan hända oss. Vi är ett familjebolag som nu vandrar vidare in i ett familjeägt bolag med samma värderingsgrunder. Tillsammans blir vi större och starkare. Kommenterar Theodor Kinch, ägare Kinch Holding AB.

- Vi är väldigt glada att vår tillväxtresa fortsätter och förvärvet öppnar upp för nya affärsmöjligheter i en bransch som befinner sig i en stor och spännande utvecklingsfas. Genom förvärvet finns vi nu etablerade i en spännande region. Vi förstärker vår marknadsposition vilket medför fördelar som passar in i vår expansionsstrategi. Vi tror på att vi tillsammans kan göra det möjligt att medverka till en mer hållbar framtid. Kommenterar Anna, Charlott och Lena Mangbo, Ägare Göinge Bil Invest.

Om Kinch Holding AB

Kinch Holding AB är ett familjeägt bolag som via dotterbolag driver bilverksamheter i Helsingborg, Höör, Landskrona, Munka Ljungby och Örkelljunga. Bolagen innehar agenturerna för Toyota och Lexus. I koncernen ingår även för närvarande ett hyrbilsbolag och två fastighetsbolag. 2023 omsatte koncernen ca 800 Mkr och var ca 75 anställda.

Om Göinge Bil Invest AB

Göinge Bil Invest-koncernen består av tre personbilsföretag Göinge Bil AB och Bilhallen Hässleholm AB (Toyota), Svensson & H Bil i Växjö AB (Toyota) samt ett lastvagnsföretag Göinge Bil Lastvagnar AB (Volvo Lastvagnar). Våra anläggningar finns i Hässleholm, Osby, Markaryd, Älmhult, Ljungby och Växjö. Bolagen innehar agenturen för Volvo personbilar, Renault person- och transportbilar, Dacia person- och transportbilar, samt Toyota person- och transportbilar. Hela koncernen har 180 anställda och omsatte 2023 ca 1,2 Mdkr.

Presskontakt

Göinge Bil Invest AB
Kennet Karjalainen
VD Göinge Bil-koncernen
010-167 09 70
kennet.karjalainen@goingebil.se